Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αρνητικές Σκέψεις - Δεν μπορώ να το κάνω!

Είτε ξεκινάτε μία νέα συνήθεια, είτε σταματάτε μία κακή συνήθεια, είτε ξεκινάτε ένα πλάνο, είτε μία νέα επιχείρηση, υπάρχουν κάποια κρυμμένα εμπόδια που θα ήταν χρήσιμο να εξαλείψετε. Και αυτά είναι ... οι αρνητικές σκέψεις.

 Όταν κάποια στιγμή, αποφάσισα να ξεκινήσω τη συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης ενός θετικού βιβλίου, στο μυαλό μου τρυγιρνούσαν συνεχώς αρνητικές συζητήσεις: "Δεν μπορείς να το κάνεις. Δεν έχεις αρκετό χρόνο. Ποιο το νόημα; Δεν πειράζει αν δεν το κάνεις σήμερα!" Όταν συνέβαινε αυτό, παρατηρούσα αυτές τις σκέψεις και φανταζόμουν να τις λιώνω σαν έντομα. Αυτές τις μέρες, δεν θα πρότεινα να λιώσετε αυτές τις σκέψεις, αλλά ήταν χρήσιμο για εμένα τότε να μπορώ να οραματιστώ κάτι τέτοιο.
 
Έμαθα να παρατηρώ αυτές τις αρνητικές σκέψεις όταν ξεκίνησα τη συνήθεια της καθημερινής άσκησης. Όταν δεν παρατηρούσα αυτές τις αρνητικές σκέψεις και τις συζητήσεις που γινόντουσαν μέσα στο κεφάλι μου, αποκτούσαν τρομερή δύναμη επάνω μου. Όταν όντως τις έβλεπα την ώρα που συνέβαιναν, μπορούσα να μπω στη δράση: είτε να τις λιώσω, είτε να τις αντικρούσω με άλλες (θετικές) σκέψεις ("Το έχεις κάνει ξανά στο παρελθόν, άρα μπορείς!" ή "Σου αξίζει να έχεις ένα τεράστιο δίκτυο!" ή "Μπορείς να ολοκληρώσεις ένα Πλάνο 90 Ημερών!")

 Το να μένετε θετικοί όταν τα πράγματα γίνονται άβολα, είναι δύσκολο. Αλλά έχω δει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά στο σχηματισμό μία νέα συνήθειας ή στο χτίσιμο της δικής σας MLM επιχείρησης. Το να έχετε τη σωστή νοοτροπία είναι το παν, γιατί αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να ακούσει τις αρνητικές συζητήσεις που γίνονται μέσα στο κεφάλι σας, τότε θα αποτύχετε.

Δείτε τις αρνητικές συζητήσεις που γίνονται στο μυαλό σας, αλλά μην τις πιστεύετε. Είναι η τάση που έχουμε από τη φύση μας, να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από κάτι δύσκολο.

Μία υπερβολικά αισιόδοξη νοοτροπία δεν είναι απαραίτητα χρήσιμη, γιατί δεν πρόκειται να πάνε όλα τέλεια. Αν λέτε "Όλα θα πάνε περίφημα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω προβλήματα! Όλοι θα θέλουν να μπουν στο δίκτυό μου!" και μετά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, θα σταματήσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας και θα νιώθετε άσχημα γιατί κάνατε λάθος. Αντί αυτού να είστε ρεαλιστικοί: απλά πείτε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατοί και ότι μπορείτε να το κάνετε! Και αυτό είναι αλήθεια. Να είστε ρεαλιστικοί λέγοντας στον εαυτό σας ότι τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως τα σχεδιάσατε, αλλά αυτές είναι ευκαιρίες εκμάθησης. Μακροπρόθεσμα, θα τα καταφέρετε, επειδή σας αξίζει (αν βάλετε τη δουλειά).

Θα μάθετε με εξάσκηση ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε το πλάνο σας ή να χτίσετε την επιχείρησή σας, ακόμα και όταν το μυαλό σας έχει τις ενστάσεις του. Θα είστε καλά, ακόμα και σε δυσφορία. Δεν χρειάζεται να πιστεύετε τις αρνητικές εσωτερικές συζητήσεις - αντί να ταυτιστείτε με αυτές τις αρνητικές σκέψεις, δείτε τις σαν σύννεφα που περνάνε και που σύντομα θα εξαφανιστούν.

Αν δεν έχετε αρνητικές σκέψεις για το πλάνο ή για τη συνήθεια που ξεκινάτε σήμερα, είναι πιθανόν να έχετε κάποια άλλη μέρα και θα συμβεί ξανά και στο μέλλον. Αρχίστε λοιπόν να παρατηρείτε τις εσωτερικές συζητήσεις που κάνετε και αφιερώσετε σήμερα μερικά λεπτά για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις. Τι θα πείτε στον εαυτό σας, όταν το μυαλό σας σκεφτεί ότι είναι πολύ δύσκολη η δουλειά, ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν αξίζει, ότι καλύτερα να τα παρατήσετε, ότι δεν αξίζει να ταλαιπωρείστε ή να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε όλο αυτό; Γράψτε απαντήσεις για κάθε κοινή αντίρρηση που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό και έχετέ τις μπροστά σας, ώστε να τις χρησιμοποιείτε κάθε φορά που σας έρχεται μία αρνητική σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, μπορείτε να μας καλείτε από τις 10.00 - 13.00 και από της 17.00 - 20.00 από Δευτέρα ως Παρασκευή.