Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γκάντι και η Ζάχαρη

Ακεραιότητα σημαίνει το να διατηρείς την πληρότητά σου, την ολότητά σου. Το να διατηρείς την ολότητά σου σημαίνει ότι τα λόγια σου και οι πράξεις σου δεν είναι ξεχωριστά πράγματα. Όταν κάνεις αυτά που λες και λες αυτά που κάνεις, είσαι άντρας ή γυναίκα που κρατάς το λόγο σου.

Υπάρχει η ιστορία για τον Γκάντι που είναι ένα ωραίο παράδειγμα της δύναμης της αυθεντικότητας και της ακεραιότητας.

Μία γυναίκα κάποτε έκανε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι για να πάει τον γιο της να δει τον σπουδαίο πνευματικό και πολιτικό ηγέτη. Όταν συναντήθηκαν του είπε, "Σπουδαίε Γκάντι, σε παρακαλώ πες το παιδί μου να μην τρώει ζάχαρη." Ο Γκάντι της ζήτησε αν γινόταν να φύγει και να επιστρέψει με το παιδί της μετά από τριάντα ημέρες. Η γυναίκα ενοχλημένη και μπερδεμένη, συμφώνησε και έφυγε.

Έναν ολόκληρο μήνα αργότερα επέστρεψε και πήγε τον γιο της να δει ξανά τον Γκάντι. Ξανά του ειπε, "Επιστρέψαμε και έχουν περάσει τριάντα ημέρες - μπορείς σε παρακαλώ να πεις στο παιδί μου να σταματήσει να τρώει ζάχαρη;"

Ο Γκάντι κοίταξε τρυφερά το παιδί και του είπε, "Γιε μου, σταμάτα να τρως ζάχαρη." Το παιδί συμφώνησε αμέσως, δεσμευόμενος ότι δεν θα φάει ξανά ζάχαρη από εδώ και στο εξής.

Ευγνώμων αλλά μπερδεμένη η μητέρα είπε, "Δεν καταλαβαίνω. Γιατί με έκανες να φύγω και να κάνω όλο αυτό το δρόμο ξανά για να έρθω να σε βρω μετά από τριάντα ημέρες, απλά και μόνο για να πεις στο παιδί μου αυτό που σου ζήτησα να του πεις εξαρχής;"

Ο Γκάντι απάντησε, "Επειδή πριν τριάντα ημέρες, ΚΙ ΕΓΩ έτρωγα ζάχαρη."

Όταν κρατάς το λόγο σου, όταν είσαι ακέραιος, όταν τα λόγια και οι πράξεις σου συμβαδίζουν, τότε είναι που γίνεσαι ακαταμάχητος δικτυωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, μπορείτε να μας καλείτε από τις 10.00 - 13.00 και από της 17.00 - 20.00 από Δευτέρα ως Παρασκευή.