Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Άσ'τον Να Φύγει!

Όταν μιλάτε με υποψηφίους, σας ζορίζουν; Το παίζουν δύσκολοι; Σας δίνουν τη μία αντίρρηση μετά την άλλη; Έχουν υπεροπτικό ύφος και σας δίνουν την αίσθηση ότι πρέπει να τους "πείσετε" εσείς ότι αξίζει να το κάνουν;
Ε, όλοι αυτοί πιθανόν να μην αξίζουν το χρόνο σας. Οπότε, αφήστε τους να φύγουν! Να πάνε στο καλό! Δεν τους χρειάζεστε!

Βέβαια, μεταξύ μας, δεν τους αφήνετε να φύγουν, ούτε όμως τους παρακαλάτε να μπουν στην ομάδα σας. Δώστε τους να καταλάβουν ότι μπορεί και να μην είναι για αυτούς.

Πείτε "Όχι" Πρώτοι:
"Ξέρεις κάτι, πιθανόν αυτό να μην είναι για εσένα, τουλάχιστον όχι τώρα."

"Βάσει αυτού που μου λες, μάλλον δεν είναι για εσένα."

"Αν δεν μπορείς να βρεις το χρόνο να το κάνεις, τότε δεν βλέπω πώς θα μπορούσες να κερδίσεις χρήματα με αυτό."


Μία αγαπημένη μου φράση, όταν λένε "δεν μπορώ να το κάνω αυτό" ή "δεν μπορώ να μπλα μπλα μπλα":
"Ξέρεις, ο Henry Ford είχε πει ότι, είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Οπότε αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς, μάλλον έχεις δίκιο."

Δώστε μία Εύκολη Έξοδο:
"Καταλαβαίνω αυτό που μου λες και ίσως και να μην είναι για εσένα αυτό... αν μπορούσα όμως να σου δείξω μπλα μπλα μπλα, θα σε ενδιέφερε;"
(το "ίσως και να μην είναι για εσένα", είναι μία εύκολη έξοδος - τους το κάνουμε εύκολο να πουν "όχι")

"Κανένα πρόβλημα και πιθανόν με βάση αυτά που μου είπες, δεν είναι για εσένα... να σε ρωτήσω όμως (και συνεχίζουμε με μία Βασική Ερώτηση Καταλληλότητας)"

"Αν νιώσεις ότι δεν είναι για εσένα, θα είμαι ο πρώτος που θα σου πει να μην το κάνεις"

"Αν το δεις και νιώσεις ότι σε ενδιαφέρει, συζητάμε το επόμενο βήμα. Αν για οποιοδήποτε λόγο νιώσεις ότι δεν είναι για εσένα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα."

-------
Λέγοντας "όχι πρώτοι" διαφυλάσσετε τη στάση σας, δεν τους πιέζετε και αν τελικά δεν γυρίσουν να σας πουν ότι τους ενδιαφέρει τελικά, γλιτώνετε πάρα πολύ χρόνο. Βάζοντας μία "εύκολη έξοδο" στη συζήτηση, τους δίνετε να καταλάβουν ότι ίσως και να μην είναι για αυτούς και ότι δεν πειράζει καθόλου αν δεν θέλουν ή αν πιστεύουν δεν μπορούν να το κάνουν. Τους αφήνετε να φύγουν. Όταν το κάνετε αυτό, πρώτον τελειώνετε πολύ γρήγορα με αυτούς που δεν ενδιαφέρονται και απλά σας σπαταλάνε το χρόνο και δεύτερον, αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά έχουν κάποιους ενδοιασμούς, τους κάνετε να χαλαρώσουν και να το δουν με πολύ πιο ανοιχτό μυαλό, μιας και ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους πιέσετε ή να τους "βάλετε" να κάνουν κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν άβολα.

Άρα, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον που το παίζει "ιστορία", μην σκάτε... αφήστε τον να φύγει! Απλά δώστε μία "εύκολη έξοδο" ή "πείτε όχι πρώτοι"!

"Ξέρεις κάτι, με βάση αυτό που μόλις μου είπες, δεν νομίζω ότι αυτό είναι για εσένα, τουλάχιστον όχι τώρα. Θα πρέπει να σε αφήσω, έχω ένα άλλο τηλεφώνημα. Τα λέμε. Γεια!"

Όχι που θα κάτσω να σκάσω! (με αγάπη πάντα)

ΕΠΟΜΕΝΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, μπορείτε να μας καλείτε από τις 10.00 - 13.00 και από της 17.00 - 20.00 από Δευτέρα ως Παρασκευή.