Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τι Χρειάζεται για Φτάσετε από το Μηδέν Σε Εξαψήφιο Εισόδημα σε Έξι Μήνες

Του Peter Voogd - Leading Authority for Young Entrepreneurs

Ως επιχειρηματίες γνωρίζουμε ότι η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της με πολλές αβεβαιότητες και χάος. Όταν αγωνίζεστε είναι δύσκολο να δείτε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για την επιτυχία, αλλά είναι σημαντικό να επιτρέψετε το όραμά σας και όχι τις περιστάσεις να σας καθοδηγήσουν. Θα πρέπει να αγκαλιάσετε αυτές τις προκλήσεις, επειδή εκεί είναι που αναπτύσσεται η πείνα για μια καλύτερη ζωή.


Κανείς δε θέλει να είναι φτωχός και κανείς δε θέλει να περνάει δυσκολίες, αλλά όλο αυτό είναι μέρος της διαδικασίας. Έχει να κάνει με το να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και να αναλαμβάνετε τη σωστή δράση ενώ περνάτε τις δυσκολίες αυτές. Τότε είναι που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Όταν βρισκόμουν στο πιο δύσκολο σημείο της ζωής μου, ήμουν τελείως απένταρος αλλά έξι μήνες αργότερα κέρδιζα ένα εξαψήφιο εισόδημα. Αυτά που χρειάστηκαν για να κάνω αυτή την αλλαγή είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους.

Απόλυτη Σαφήνεια.
Είναι εύκολο να παίρνετε αποφάσεις όταν προσδιορίζετε ποιες είναι οι πραγματικές αξίες σας.

Αναπολώντας τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα αναλάβει την ευθύνη για τίποτα. Έπαιζα το ρόλο του θύματος. Κατηγορούσα την οικονομία, την εταιρία μου, την έλλειψη πόρων και την περιοχή που ζούσα. Σύντομα συνειδητοποίησα ότι η προσοχή μου ήταν διασκορπισμένη και αυτό που χρειαζόταν να αλλάξω ήταν τον εαυτό μου. Η στιγμή που έγινα ξεκάθαρος με αυτό, η ζωή μου έγινε από πολύπλοκη, απλή.

Η Σαφήνεια είναι η υπέρτατη δύναμη και αν θέλετε αποτελέσματα που δεν είχατε ποτέ πριν, χρειάζεται να είστε 100% σαφείς σχετικά με αυτό που θέλετε. Μόνο όταν θα αναλάβετε την πλήρη ευθύνη της τωρινής σας πραγματικότητας θα μπορέσετε να την αλλάξετε. Ο μινιμαλισμός είναι ένας υπέροχος τρόπος να λειτουργείτε την επιχείρησή σας και τη ζωή σας. Ξεφορτωθείτε την ακαταστασία και το θόρυβο από το κεφάλι σας και βρείτε ποιοι πραγματικά είστε, τι θέλετε και τι θα πρέπει να αφήσετε για να φτάσετε εκεί.

Η Σιγουριά σας
Οι ανασφάλειες θα σας σκοτώσουν, ενώ η πραγματική σιγουριά θα σας οδηγήσει σε ένα επίπεδο που πολύ λίγοι φτάνουν.

Κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει όταν αρχίζετε να αποκτάτε σαφήνεια. Αποκτάτε και σιγουριά. Αν δεν έχετε σιγουριά, πάντα θα βρίσκετε τρόπους για να χάσετε. Οτιδήποτε πετύχετε βασίζεται στη σιγουριά που έχετε για τον εαυτό σας και στην ικανότητά σας να το "καταφέρετε". Όσο μεγαλύτερος ο στόχος, τόσο μεγαλύτερες και οι προκλήσεις.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη στιγμή που θα ακολουθήσετε τους μεγαλύτερους στόχους σας, ότι θα συναντήσετε εμπόδια. Βρίσκονται εκεί για να δοκιμάσουν τον χαρακτήρα και την πίστη σας και για να δουν αν είστε σοβαροί με τους στόχους σας. Το άτομο με την περισσότερη σιγουριά, πάντα κερδίζει. Όταν έγινα σαφής σχετικά με τις ενέργειες που απαιτούνταν για να ξεκινήσω να ευημερώ, ένιωσα τα κίνητρα και την ενέργειά μου να ανεβαίνουν. Στις μέρες μας, η μόνη ασφάλεια που έχετε είναι η σιγουριά για τον εαυτό σας και για την ικανότητά σας να πετυχαίνετε πράγματα.

Αλλάξτε τον κύκλο επιρροής σας
Έρχεται μία στιγμή της ζωής σας που συνειδητοποιείτε ποιος πραγματικά έχει σημασία, ποιος δεν είχε ποτέ και ποιος θα έχει για πάντα.

Μόλις γίνετε ξεκάθαροι για το ποιοι είστε και τι θέλετε, θα πρέπει να επαναξιολογήσετε τον Κύκλο Επιρροής σας. Γίνεστε ίδιοι με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε. Ο όρος "πρότυπο" δε χρησιμοποιείται αρκετά στην κοινωνία μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε "πρότυπα". Ένας που είναι πρότυπο για εσάς, θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε τα στάνταρ σας. Ένας που είναι πρότυπο δε θα σας επιτρέψει να εφησυχαστείτε. Το να βρείτε ένα πρότυπο ή ένα μέντορα θα προκαλέσει το μυαλό σας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι σε ένα υψηλότερο επίπεδο απ' ότι εσείς.

Αν κάνετε παρέα με πέντε δυναμικούς ανθρώπους, θα γίνετε ο έκτος.

Αν κάνετε παρέα με πέντε έξυπνους ανθρώπους, θα γίνετε ο έκτος.

Αν κάνετε παρέα με πέντε εκατομμυριούχους, θα γίνετε ο έκτος.

Αν κάνετε παρέα με πέντε ηλίθιους, θα γίνετε ο έκτος.

Αν κάνετε παρέα με πέντε απένταρους ανθρώπους, θα γίνετε ο έκτος.

Είναι αναπόφευκτο.

Μία τόσο απλή ιδέα, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στην απόδοσή σας και στην επιχείρησή σας. Δεν υπάρχει γρηγορότερος τρόπος για να φτάσετε στο κορυφαίο 5% του κλάδου σας, από αυτόν. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν. Σας προκαλώ να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα μετατραπείτε στους ανθρώπους με τους οποίους αφιερώνετε τον περισσότερό σας χρόνο. Οι πεποιθήσεις τους, ο τρόπος που φέρονται και οι συμπεριφορές τους είναι μεταδοτικές. Μόλις ανυψώσετε αυτούς που κάνετε παρέα, τα στάνταρ σας θα ακολουθήσουν.

Χειροτεχνήστε την τελετουργία των ιδανικών αποτελεσμάτων σας
Η ποσότητα άγχους που έχετε στη ζωή σας είναι σε άμεση σύνδεση με την έλλειψη τελετουργιών που έχετε ορίσει.

Χωρίς τις σωστές τελετουργίες και συνήθειες, εμποδίζεται η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σας. Μόλις έμαθα από που προέρχονται τα αποτελέσματά μου, δημιούργησα "τελετουργίες αποτελεσμάτων" που ωθούσαν την επιχείρησή μου μπροστά. Η σκόπιμη δράση είναι το μόνο πράγμα που θα σας βγάλει από τις δυσκολίες. Δούλευα 60 με 70 ώρες την εβδομάδα, αλλά τίποτα δε φαινόταν να αλλάζει, μέχρι που άρχισα να αναρωτιέμαι ποιες είναι οι δραστηριότητες του 20% στις οποίες θα έπρεπε να εστιάσω για να δημιουργήσω το 80% των αποτελεσμάτων μου. Μετά οργάνωσα το πρόγραμμά μου, γύρω από αυτές τις προτεραιότητες.

Η μεγαλύτερη σοφία όλων των εποχών είναι να επιλέγετε έξυπνα το τι να μην κάνετε με το χρόνο σας. Πείτε "όχι" περισσότερο απ' ότι λέτε "ναι". Μη γίνεστε σκλάβοι του τηλεφώνου σας. Σχεδιάστε τα πάντα γύρω από τον τρόπο ζωής που επιθυμείτε, όχι σύμφωνα με το τι βολεύει τους άλλους.

Δεν υπήρξε ποτέ ξανά καλύτερη στιγμή στην ιστορία της οικονομίας μας για να δημιουργήσετε την ιδανική σας ζωή. Είτε βρίσκεστε στη μέση δύσκολων καταστάσεων ή ευημερίας, σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να προκαλείτε τον εαυτό σας. Μόλις πάρετε μία ξεκάθαρη απόφαση για το τι άνθρωπος θα γίνετε, καθημερινά, αρχίζετε να αποκτάτε έλεγχο του οικονομικού σας πεπρωμένου. Αν συνεχίσετε να επιλέγετε να εξελίσσεστε κάθε στιγμή και επανέρχεστε καλύτεροι από χθες, θα εκπλήξετε τον εαυτό σας για αυτά που μπορείτε να πετύχετε. Είστε πολύ πιο κοντά στο εξαψήφιο εισόδημα απ' ότι νομίζετε.

Μετάφραση: Θεόδωρος Αραμπατζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, μπορείτε να μας καλείτε από τις 10.00 - 13.00 και από της 17.00 - 20.00 από Δευτέρα ως Παρασκευή.